Herdenken.

Eigenlijk is er geen plek om de moord te herdenken. Een mager boompje aan de Overlanderstraat in Purmerend. In 2006 werd daar door omwonenden een enorme berg knuffels neer gelegd. Dat is de plek waar elk jaar even wordt stil gestaan bij de gruwelijke dood van Romy en DaniŽl
In 2009 was het fototoestel vergeten.
2006
2007
2008
2010
2011
© stichting Verloren Toekomst
2012
Het is te triest voor woorden, maar er is b ijna niemand meer die nog herinnerd wil worden aan het bestaan van Romy en DaniŽl. Laat staan dat ze hen nog willen gedenken. Dus werd het dit jaar een eenmansactie. In de loop van de ochtend of dag zullen er toch weer een aantal mensen aan herinnerd worden dat deze lieve kinderen hebben bestaan. Met grote dank aan degenen die hier hun medewerking aan hebben verleend.
2013
2014
2006
Na 10 jaar is het verdriet hanteerbaar geworden. Het drong  ook steeds duidelijker tot me door dat de jaarlijkse herdenking confronterend is voor de omwonenden. Die er ook niets aan kunnen doen. Dus werd dit het laatste jaar voor deze vorm van herdenken. iets groter van opzet. En met aandacht van de pers.
2016
Er zijn jaren geweest dat het door mij gemaakte monumentje om 10:00u al weer opgeruimd was.
Dit jaar heeft het er 'lang' gestaan. Zeker tot 16:00u. Waarschijnlijk was dat te danken aan het feit dat er de hele dag een verslaggever met camera in de buurt was. Daarna is het in overleg met mij opgeruimd. 

Maar men had niet gerekend op de gevolgen van de publiciteit. Ik kreeg een mailtje:
"Na de komst van handhaving op de 14e is het balletje gigantisch gaan rollen. Er werden berichten op Facebook geplaatst. En een oproep voor een herdenking. In de middag en de avond van de 14e zijn er tientallen buurtbewoners naar het plekje gegaan. Om het vervolgens te vullen met knuffels, kaarsjes en beeldjes.

Vrijdagmiddag stond alles nog op de plek. Er stoppen regelmatig mensen om de knuffels even rechtop te zetten. En om even stil te staan bij Romy en Daniel. Gisterenochtend stopte er zelf een groep tieners onderweg naar school om alle kaarsjes aan te steken."

Het gaf me een enorm warm gevoel toen ik de dag erna van de buren-actie hoorde. Het doet me deugd om te horen dat de door de buren geplaatste kaarsjes en knuffels nog een paar dagen hebben gestaan. Daarmee heeft het snel opruimen van de door mij geplaatste foto's en kaarsjes het tegenovergestelde bereikt dan de bedoeling was.

Eline Ploch schreef er een blog over: http://www.regiopurmerend.nl/2016/06/17/wekelijkse-column-eline-2-3/

Klik op onderstaande foto voor de reportage van RTV NH